From the Blog

13/03/2014

Een mooie familiedag

Familiedag schilderworkshopVorig jaar zomer heb ik een dag geschilderd met een hele familie van baby tot oma. Ze maakte een kado voor eén van hen.

Ik keek net de foto’s nog eens door en wilde deze bijzondere dag  met jullie delen.:

Het is zomer en heerlijk weer als we aankomen op de prachtige locatie bij Boerderijwinkel Johan en Caroline

Nadat de kinderen zijn uitgeraast gaan ze aan tafel beginnen aan hun eigen kunstwerkjes. Hier heb ik veel materiaal voor meegenomen en af en toe help ik ze wat verder.

Daarnaast heb ik 2 ezels met 2 grote doeken opgesteld voor de volwassenen. Hierop gaan ze met 10 personen 2 schilderijen maken.

De meeste van hen hebben nog nooit geschilderd en vinden het behoorlijk spannend. Gelukkig gebruik ik een methode waarmee je stap voor stap je eigen idee op je schilderij krijgt. Daardoor zijn ze na een tijdje heerlijk samen aan het schilderen.

schilderen op locatieJa samen. Want ze werken met 5 personen aan een schilderij! Zonder een vooraf bepaald plaatje. Met alleen het idee dat het voor die bepaalde persoon is, die zelf trouwens ook mee schildert.

Prachtig die familiedynamiek die zo naar voren komt.

Wie daagt wie altijd uit. Wie staat er graag op de voorgrond en wie op de achtergrond. Al die mensen zo verschillend en toch echt samen, een familie.

Het lijkt een dans, wat mooi dat ik hier getuigen van mag zijn. Dat ik dit mag begeleiden en zorgen dat ze op de voorgrond kunnen gaan staan, of juist niet, zonder dat ik ze ga sturen, geweldig!

eindresultaat schilderworkshopEn dan komen er dus 2 prachtige werken uit. En het mooie is, de ezels staan met de ruggen naar elkaar toe en toch komen er 2 schilderijen uit die echt bij elkaar passen.

Een mooi kado, de ontvangster is er erg blij mee en de rest van de familie ook. Ze hebben een hele fijne dag gehad.

We eindigen met een heerlijke lunch verzorgt door Johan en Caroline terwijl de kinderen rondrennen en lekker spelen in de speeltuin en natuurlijk ook hun eigen kunstwerken komen laten zien.

Een mooie familiedag.

Comments are closed.

Powered by WordPress - A theme by CSSIgniter.com